5 gode grunde
til at beskytte dit barns stamceller

Som forældre vil man altid give sine børn en god start på livet. Sørge for at de får masser af kærlighed, omsorg og en tryg barndom. Man beskytter de små så godt som man nu kan – med babyalarmer, børnesæder, cykelhjelme og livsforsikringer. Og efterhånden vælger også flere og flere, ikke mindst i udlandet, at nedfryse stamcellerne fra deres nyfødte barns navlesnor. Disse forældre sikrer sig ikke fordi de tror eller håber, de får brug for det. De gør det, fordi de ved, at hvis uheldet er ude, er det vigtigt – og i nogle tilfælde livsvigtigt – at familien har beskyttet børnenes stamceller i tide. Det er der flere grunde til.


a

StemCare_Numre_1STAMCELLER ER VÆRDIFULDE, FORDI DE ER KROPPENS BYGGESTEN

Stamceller er umodne celler, der kan lave kopier af sig selv og udvikle sig til de fleste af kroppens celler. Det kan de, fordi de er kroppens oprindelige byggestene. Og derfor har stamcellerne potentialet til at gå ind og reparere ødelagte funktioner og helbrede sygdomme.


a

StemCare_Numre_2STAMCELLER BRUGES TIL AT BEHANDLE ALVORLIGE SYGDOMME

Stamceller er værdifulde, fordi de kan genopbygge ødelagte celler og væv. Det gør stamceller enestående i behandlingen af mange sygdomme, og stamceller bruges til behandling af forskellige kræftformer hos børn, sygdomme i immunsystemet samt alvorlige medfødte stofskiftesygdomme1. Faktisk bruger Rigshospitalet i dag stamceller fra navlesnoren i standardbehandlingen af leukæmipatienter2.


a

StemCare_Numre_3STAMCELLER HAR VÆRET ANVENDT TIL BEHANDLING MERE END 30.000 GANGE

Behandling med stamceller er i kraftig vækst. Over hele verden har læger allerede mere end 30.000 gange transplanteret stamceller fra eget navlesnorsblod eller fra en donors, til behandling af blodrelaterede sygdomme3. Det er derfor godt, at stamceller kan opbevares hele livet. Det giver nemlig jeres børn mulighed for at drage fordel af deres stamceller, hvis de en gang i fremtiden skulle få brug for dem.


a

StemCare_Numre_4STAMCELLER MATCHER MED 25% SANDSYNLIGHED PERFEKT MED SØSKENDE (4)

En af fordelene ved at gemme stamceller er, at de kan bruges til at hjælpe andre. Får en bror eller søster for eksempel leukæmi, er der 25% chance for en perfekt match, selvom også mindre kan fungere afhængig af sygdom. Det vil sige, at I som familie har mulighed for at undgå en potentiel kritisk ventetid i søgningen på en donor og dermed kan komme hurtigere i behandling.


a

StemCare_Numre_5STAMCELLER VIL REVOLUTIONERE SYGDOMSBEHANDLING I FREMTIDEN

Der er i øjeblikket mere end 44005 videnskabelige forsøg med stamceller i gang på universitetshospitaler verden over. Og for hver dag der går, bliver læger og forskere dygtigere til at behandle flere og flere sygdomme med stamceller. Der er derfor rigtig god grund til at tro, at stamceller vil få en revolutionerende betydning for fremtidens sygdomsbehandling6.


  1. Wagner JE, Kernan NA, Steinbuch M, Broxmeyer HE, Gluckman E. 1995. Herr AL, Kabbara N, Bonfim CM, et al. 2010
  2. www.b.dk/nationalt/kraeftsyge-reddet-af-blod-fra-navlesnor
  3. Ballen KK, Gluckman E, Broxmeyer HE, 2013
  4. http://parentsguidecordblood.org/faqs.php?tag=2
  5. www.clinicaltrials.org
  6. Illustreret Videnskab 7/2014

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress